Riktlinjer för behandling

Informera alltid om du har allergi innan behandling.

Tänka på innan du bokar in en behandling – När bör man undvika massage?

Här kommer en kort information när du bör undvika massage/kroppsbehandlingar eller avstå helt:

Klangmassage kan ej ges till personer med pacemaker

Jag behandlar inte gravida de första fyra månaderna av graviditeten. Vissa behandlingar passar inte under graviditet tex. Klangmassage och Koppning. Jag har en bred bänk men har ej några specialkuddar mm. för graviditetsmassage. Måste informera mig om graviditet innan behandling.

Det finns en grundregel: Om du känner dig sjuk och hängig, ska du inte boka någon behandling. Utan tillfriskna först och därefter är du hjärtligt välkommen.

Massage/kroppsbehandlingar ska inte tas vid till exempel: Vid alla akuta sjukdomar, akuta infektioner, akuta inflammationer, akuta diskbrock, öppna sår, svåra hudproblem, blödarsjuka, hjärtproblem, cancerpatienter, vid medicinering av blodförtunnande medel, akut trauma, uttalad benskörhet mm.

Har du en sjukdom eller medicineras ska du alltid prata med din läkare om det är lämpligt att få massage eller någon annan typ av kroppsbehandling. Din läkare måste alltid ge sitt godkännande till dig som patient, att det är OK att ta emot behandling och du som klient har alltid ett ansvar att informera mig som behandlande kroppsterapeut.

Jag kan aldrig bota eller behandla själva sjukdomen.

Varmt välkommen till Kroppsvitalitet!